Nya araberna vs gamla araberna

Idag tänkte jag göra mitt första VS-inlägg! Jag ska jämföra dom nya arabiska fullbloden mot dom gamla. Jag tycker personligen att dom nya är mycket finare, men tyck vad du vill! :D
Underbara Arabhästar!
#AwesomeArabians
Det här är en av bilderna som postades på SSOs hemsida när dom nya araberna kom. Det är stor skillnad mot dom gamla!
Underbara Arabhästar!
Den här bilden finns också att hitta på hemsidan. Jag kan ju förstå att på den tiden var araberna jättefina! Nu känns dom bara stela och, ja, gamla helt enkelt.
Gamla:
  • Huvudet är fint och arabformat. Svansen ser väl lite konstig ut men den "står upp" i alla fall, som ofta på araber.
  • Jag tycker dock att rörelserna är sjukt stela. Jag har aldrig ens funderat på att köpa en, just därför att gångarterna är så stela.
  • Vad mer ska man säga? Jag tycker väl inte så mycket mer än det jag just har sagt. På bilden ovan ser dom ju faktiskt väldigt fina ut, men dom är nog rätt uttjatade nu väl? Eller har jag fel nu?
Nya:
  • Huvudet är nog till och med finare än på den gamla. Vissa klagar på att benen är för smala, men araber har faktiskt rätt smala ben så det ser faktiskt inte alls konstigt ut. Och varför klagar folk på att vissa saker är orealistiska? Det är dock tydligen helt normalt att hästar är lila och blå!
  • Svansen kanske blev lite smal enligt mig, men fin ändå. Det är fint när den står ut som en plym när man galopperar!
  • Jag blev lite besviken eftersom gångarterna är detsamma som mustangernas. Vissa gångarter, t ex traven, ser jättefint ut men korta galoppen? Nja. Och mustangen och araberna är ju helt olika raser.
Nu har jag sagt vad jag tycker om dom olika raserna! Tack för mig, snart ska jag börja fundera på ett nytt VS-inlägg. Kom gärna med förslag till vad ni vill ska komma! Även ifall jag redan har postat ett med en annan ras så kom med fler förslag!Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0