Liv och död – SSO story #4

Hon drömde att hon inte fanns på riktigt. Att hon var en saga som någon hittat på. Det här var bara en dramaberättelse som höll läsarna på helspänn. Tänk om det ändå kunde vara så! Tänk om inget av det här hände på riktigt. Men då hade Emma inte känt smärtan. Då hade hon tydligt märkt, att hon fanns inte på riktigt. Men det här var på riktigt. Tankar snurrade runt i hennes huvud. Vad hade hänt igår egentligen? Vad var det där konstiga språket, varför hade hon själv pratat det utan att mena det och vad hade hon sagt? Det hon sa, som verkade göra Jenny sårad.
Idag är dagen som den stora paraden drar igenom staden. Hästarna kommer från ridskolan där jag red innan jag flyttade hem till Jenny. Genom sjukhusfönstret ser jag mina gamla favoriter, Arctic och Shadow. Och så min allra bästa favorit. Mitsi. Åh, varför kan det där inte vara jag på hennes rygg?
Jag är föräldralös. I två år bodde jag hos min farbror och hans fru i Silvergladebyn. Det var då jag började rida vid stallet i närheten. Men nyligen gick min farbror bort och hans fru bestämde sig för att flytta ifrån Jorvik. Jag ville inte följa med. Så jag var tvungen att flytta till Jenny, en av mammas närmaste vänner. När hon levde, det vill säga. Plötsligt kommer Jenny in i rummet.
– Ste teraz zdravý, säger hon.
– Jenny, sluta upp med det där språket, stönar jag. Jag orkar inte mer.
– Förlåt, gumman, ler Jenny. Mår du bättre nu?
– Jag tror det, bara det att jag vill veta vad det där himla språket betyder.
– En dag kommer du få veta det, Emma. Jag lovar.
– När då?
– Vem vet? säger hon. Gud kanske vet.
– Tror du, eller?
– Nejdå, ingen religion varken här eller där, småskrattar Jenny.
Ibland är hon riktigt jobbig. Hon svarar inte på frågor och hon ska alltid vara så hemlig och mysterisk! Vad är det med mammas bästis egentligen?

SSOEVA GENOM TIDERNA - mars 2018

Börjar med en ny grej idag. Genom tiderna! Jag vet, jag vet, bloggen är inte precis ny, men jag har ändå börjat med det först nu, och vi är i alla fall inne på bloggens första år ^^ Snart har vi 100 inlägg!
Senare kanske vi kommer titta tillbaka på det här, och tänka oj, såg bloggen ut så då? Eller vem vet, den kanske ser nästan likadan ut? Nu, mars 2018, ser den ut såhär:
Det var ungefär sju månader sedan jag skrev mitt första inlägg! Så japp, det var allt för den här gången! Nästa Genom tiderna-inlägg kommer någon gång i september 2018. Ses!

"Liv och död"

Hej! Kommer ni ihåg min serie "Liv och död"? Några av er kanske gör det ;) Bara tre delar kom ut men den hann bli ganska populär! Några kommentarer:
 
 
 
 
 
Tack för era snälla kommentarer! Jag vet, jag har lovat er fler delar, ändå har jag inte skrivit på den sedan september! Fatta! September! Det var förra året! Det var minst fem månader sedan! Alltså, jag är så ledsen att jag ändå inte har skrivit på serien, men så fort jag har lust (för hoppningsvis snart) kommer jag fortsätta på den här serien! Ibland bara tappar jag motivationen! Men nu när bloggen är mer aktiv, kanske...