Liv och död – SSO story #4

Hon drömde att hon inte fanns på riktigt. Att hon var en saga som någon hittat på. Det här var bara en dramaberättelse som höll läsarna på helspänn. Tänk om det ändå kunde vara så! Tänk om inget av det här hände på riktigt. Men då hade Emma inte känt smärtan. Då hade hon tydligt märkt, att hon fanns inte på riktigt. Men det här var på riktigt. Tankar snurrade runt i hennes huvud. Vad hade hänt igår egentligen? Vad var det där konstiga språket, varför hade hon själv pratat det utan att mena det och vad hade hon sagt? Det hon sa, som verkade göra Jenny sårad.
Idag är dagen som den stora paraden drar igenom staden. Hästarna kommer från ridskolan där jag red innan jag flyttade hem till Jenny. Genom sjukhusfönstret ser jag mina gamla favoriter, Arctic och Shadow. Och så min allra bästa favorit. Mitsi. Åh, varför kan det där inte vara jag på hennes rygg?
Jag är föräldralös. I två år bodde jag hos min farbror och hans fru i Silvergladebyn. Det var då jag började rida vid stallet i närheten. Men nyligen gick min farbror bort och hans fru bestämde sig för att flytta ifrån Jorvik. Jag ville inte följa med. Så jag var tvungen att flytta till Jenny, en av mammas närmaste vänner. När hon levde, det vill säga. Plötsligt kommer Jenny in i rummet.
– Ste teraz zdravý, säger hon.
– Jenny, sluta upp med det där språket, stönar jag. Jag orkar inte mer.
– Förlåt, gumman, ler Jenny. Mår du bättre nu?
– Jag tror det, bara det att jag vill veta vad det där himla språket betyder.
– En dag kommer du få veta det, Emma. Jag lovar.
– När då?
– Vem vet? säger hon. Gud kanske vet.
– Tror du, eller?
– Nejdå, ingen religion varken här eller där, småskrattar Jenny.
Ibland är hon riktigt jobbig. Hon svarar inte på frågor och hon ska alltid vara så hemlig och mysterisk! Vad är det med mammas bästis egentligen?
Rebecca och Daisy
2018-03-08 @ 18:44:55
URL: http://sunforestblogg.weebly.com/

Du är jätte duktig på att avsluta varje story vid rätt tillfälle, det blir lätt så att man lämnar meningen och hänga på hälft, men du har då inge problem gällande detta :)

Svar: Tack :)
Eva Bunnyland
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0