Ridläger 2018

Dag 1 - 29/6
Så var det första dagen på ridlägret. Jag fick ingen av hästarna jag önskat, raka motsatsen. Molly! Av alla hästar. Tydligen hade många önskat Leeo och Madam, och av någon anledning fick jag Molly... För er information är Molly seg och svår att styra. Det är inte så kul att vara på ridläger när jag önskat två pigga hästar och får en seg. Eller? Här har vi en liten Molly:
 
Moli, född 2002, 148 cm, importerad från Polen.
Söt, ja ^^ Hon är i alla fall snäll att sköta, förutom att hon nafsade mig i baken när jag försökte kratsa hennes hovar hehe... Men inte med tänderna i alla fall. Ellinore (min bästis) hade önskat Madam, Lipot och två till som hon inte kommer ihåg vilka x) Men hon fick Ronja! Spoiler alert, nu älskar hon Ronja, men innan var hon rädd för henne och ville inte ha henne. Så ingen av oss fick den vi ville ha, men det blir nog bra ändå.
Rockifinans
En bild på lilla Ronjiton, som jag kallar henne ^^ Född 2009, 148 cm, importerad från Danmark.
Okej, då går vi väl igenom programmet på första dagen av ridlägret. Jag skriver det i punkter så det inte blir en jättelång, jobbig text som ingen orkar läsa ;)
 • Start vid 9.00, hästarna delas ut. Vi fick gå och hämta dom i hagen, fast vi fick inte gå in i hagen utan Jenna och hennes medhjälpare Miriam och Linda (vet inte om hon hette Linda, och jag kanske stavar fel på Miriams namn, förlåt x)) fångade hästarna och vi ledde upp dom till stallet. Sedan ryktade vi och sadlade.
 • Först skulle vi rida på banan. Det var jobbigt att rida Molly. Hon var seg och svår att styra, som sagt. Vi hade lite dressyr bara, vi övade på halter, bågar, volter och sådant. Och så galopperade vi några gånger. Det var inte så jättekul, Molly slöade till hela tiden även om jag låg på henne.
 • Vi fick förbereda lunch åt hästarna. Dom skulle ha 2 kg hösilage var. Det var lite svårt att veta hur mycket man skulle ha i, det fanns en våg men man fick ha väldigt mycket för att det skulle räcka, och så la jag i en stor klump och då blev det för mycket, nästan 2,5... Molly fick äta lite mer än 2, kanske 2,2 eller 2,3, men det fick vara så ;) Miriam sa att det var okej.
 • Sedan hade vi teori. Vi hade lite visitering och sjukvård först, t ex hur man lindar bandage om ett ben behöver avlastas. Miriam tog också tempen på Leeo för att visa oss. Leeo tyckte inte det var så roligt x) Sedan putsade vi sadelgjordar och träns, fast vi tog inte isär dom, vi bara hängde upp dom och tvättade med tvål, vatten och svampar.
 • Sedan, lunch! Efteråt hade vi lite rast, kan man säga, Ellinore och jag tog vårat fika. Sedan kom Jenna och sa att vi skulle sadla om en kvart, så vi gick in till hästarna igen, men vi behövde inte rykta så mycket eftersom vi gjorde det innan teorin.
 • Sedan var det uteritt, och nu kommer det roliga! När vi red ut var Molly faktiskt pigg, om vi skulle trava ikapp när alla andra skrittade ville hon inte, men när hon fick göra som alla andra gick det bra. Jag fick ont i benen och vristerna av att rida lätt så ibland satt jag ner en stund i traven, Mollys trav är ganska mjuk. Hon galopperade till och med rätt mycket, och snabbt! Vi hoppade två små hinder, en ministock och ett nedfallet träd, fast det var litet. Molly hoppar faktiskt väldigt fint, det var inte alls klumpigt.
 • Sedan svabbade vi av hästarna med svampar och ljummet vatten (det gjorde vi förresten efter första passet också) och släppte ut dom i hagarna igen.
 • Till slut jobbade vi lite i stallet. Vi mockade och sopade i boxarna. Ellinore och jag delade på en skottkärra. Molly hade kissat två gånger i boxen idag. En hade torkat men vi la lite torv över det våta så det kunde torka snabbare och inte var blött och kladdigt imorgon.
Så uteritten var definitivt höjdpunkten på idag! Som ni vet om ni har läst min blogg så gillar jag pigga hästar, så när Molly är pigg är det bra ^^ Sedan är hon ju snäll och fin ändå, men det är inte lika roligt när hon är seg. Hon kanske kommer igång på dessa fyra dagar! Tre återstår!
 
Dag 2 - 30/6
Skriver det här på den tredje dagen, orkade inte göra det igår, så om jag inte kommer ihåg detaljer och sådant är det därför...
 • Igen började vi med att ta in hästisarna, rykta och sadla innan första ridpasset. Den här gången red vi ut på morgonen, så passen var bakvända från igår.
 • Vi tog en annan väg men vi hoppade samma hinder som igår. Inget speciellt nytt, det var lika kul som igår! Det var faktiskt fart på Molly, min duktiga lilla ponny som inte är så liten... ;)
 • Svampa av hästisar, lunchen var fiskpinnar. Efteråt fick vi göra namnskyltar till våra hästar med deras och våra egna namn på. T ex på min står det mitt namn och Molly och så fick man rita om man ville. Jag ritade ett hästhuvud och två hinder. Vi hängde dom på boxdörrarna.
 • Sedan hade grupp 1 (alltså min grupp) teori medan den andra gruppen red på banan. Vi hade foderteori och kollade på olika sorters grovfoder och kraftfoder.
 • Sedan var det vår tur att rida på bana. Vi hade dressyr igen. En av övningarna var att man skulle vända rätt upp från C, eller A, jag vet inte för det stod inga bokstäver, trava över några bommar. Sedan fick man välja om man skulle svänga höger eller vänster, beroende på vilket håll den framför svängde åt. Det var en utmaning, Molly är så van vid att gå efter hästen framför att hon försökte följa efter den, jag fick verkligen styra bestämt. När man svängde till höger skulle man galoppera på långsidan tillbaka och till vänster skritta. Sedan vände man upp igen, osv. Efter ett tag bytte vi, alltså vänster var galopp och höger var skritt. Det var lite svårt... Först var Molly jätteseg men i slutet, då blev det fart på henne! I början, skritta när vi skulle galoppera. I slutet, galoppera när vi skulle skritta...
 • Svampa av igen ;) Vi får svabba dom här hästisarna rätt mycket. Det är ju så varmt och ridturen är ganska lång. Där sadeln och sadelgjorden har suttit finns det alltid mörkare, svettiga märken i pälsen. Där kan man svabba lite extra.
Och där var det slut! Jag kan lägga in lite bilder på random hästar bara för att pigga upp inlägget lite ^^ Båda hästarna på bilderna står på ridskolan.
Lipot, född 2007, 151 cm, importerad från Ungern.
Lassi, född 2011, 144 cm, importerad från Irland.
 
Dag 3 - 1/7
Man kan knappt fatta att det går så fort. Jag vill ha längre läger! Fyra dagar räcker inte, jag vill vara i stallet mycket längre! Dessutom är det sommarlov, så jag är inte ens där en gång i veckan längre...
 • Start som vanligt, hämta hästarna i hagen. Rykta, sadla, you know the drill... Min grupp skulle rida på banan först. Imorgon blir det en liten hopptävling...
 • Dom som ville sova kvar igår till idag kom överens om en bana. Jag kunde den inte för att jag inte sov över, men den var inte alldeles för svår. Det fanns åtta hinder, men det fanns siffror bredvid.
 • FORTSÄTTNING FÖLJER

Lekar v24 2018

Idag var nog en av dom bästa lektionerna jag haft, det var jätteroligt! Dessutom är det ju sommarlov nu ;) Madam för femte gången... Nåja, hon gjorde det bara ännu roligare!
Först hade vi bara lite vanliga gångarter, och sedan lekar!
 • Den första grenen var slalom. Man skulle skritta i slalom till en tunna, runda den och trava tillbaka. Jag var lite rädd för att Madam skulle börja trava, hon är ju så pigg, men hon skrittade jättefort istället! Och så travade hon snällt tillbaka.
 • Sedan var det potatislöpning. Man fick varsin potatis, man skulle rida till tunnan, kasta i den och rida tillbaka. Igen var jag lite orolig, jag trodde jag skulle missa, jag är inte så bra på att kasta och om Madam inte saktade ner tillräckligt... Men hon var jättebra, snabb dit, saktade ner tillräckligt runt tunnan och snabb tillbaka igen!
 • Sedan var det ett lågt litet hinder. Konstigt nog var det nästan ingen som ville hoppa utan red vid sidan om, vilket man fick men det var ju lite konstigt. Vi har hoppat mycket mer än så! Men jag visste att Madam hoppar bra så jag lät henne göra det. Hon var jätteduktig!
Mitt lag vann med 2-1, mycket av det var nog faktiskt tack vare Madam... Det märktes att hon tyckte det var kul och hon visste precis vad hon skulle göra.
Nu är terminen tyvärr slut, men sedan ska jag ju på ridläger också! Och jag har samma tid till nästa termin, så det blir fredagar igen som jag kommer skriva på.
Vi ses, då!

Uteritt v23 2018

Näst sista ridlektionen idag... Och en enda vecka kvar till sommarlovet Det är nog inte bara jag som längtar dit?
Jag red Madam igen, fjärde gången blir det. Jag sa det till Jenny och hon lovade att jag skulle rida en annan nästa gång. Jag gillar Madam, men det är lite jobbigt att rida samma häst hela tiden. Speciellt när vi bara brukar rida samma två gånger i rad.
Vi red ut, det var mest skritt men en hel del trav också. Madam var jätteduktig, hon gick lite nära Bella igen men det gick bra. Ritten tog upp hela timmen, det var lite tråkigt men rätt mysigt också. Jag har nya ridtights (mörkblåa) och nya ridhandskar, typ som dom på länken här men pyttelite annorlunda. Också mörkblåa.
Vi fick våra ridtider och lite information om betalning osv för nästa termin. Nästa vecka är ju sista gången. Samma dag som skolavslutningen! Jag fick samma tid som jag har nu, vilket är bra, då den passar väldigt bra. Terminen börjar 13 augusti och slutar 22 december. Taggad! Och såklart för ridlägret!
Att jag inte kommer rida på ett tag under sommaren kommer alltså betyda att bloggen kommer stå tyst. Vi får se om jag kan föra en ridlägerdagbok, det är inte omöjligt.
Men det är en vecka kvar och för tidigt för allt det där! Vi ses nästa fredag!