Dressyr v21 2018

Idag red jag Madam igen. Vi hade Jenna för Jenny var ledig (jag vet att det är förvirrande, Jenna Jenny Johanna Jonna, det är typ det ridlärarna heter) och vi tränade på ridvägarna. Det var lite tråkigt men nåja x)
På slutet skulle vi galoppera en och en och Madam fattade galopp nästan från stillastående, hon var så ivrig! Det var lite nervöst för det var svårt att hålla henne, men det var roligt ändå.
Jag funderar också på vilken häst jag vill ha på ridlägret i sommar. Leeo är väldigt rolig att rida men opålitlig. Madam är också rolig men kan vara svår att hålla i och ibland känner jag nästan att jag tappar kontrollen. Dessutom har min bästa vän önskat henne, tänk om jag får henne? Kommer min kompis bli arg då? Jag har rekommenderats Starlight, men hon känns nästan lite tråkig att rida. Ändå funderar jag på henne, det skulle nog i alla fall ge mig ett tryggt ridläger ^^
Sommarlov om tre veckor! Vem ser fram emot det?
Och jag ber om ursäkt för bilderna på designen, jag kanske har sagt det här innan men jag kan av någon anledning inte ändra bilder. Bilderna är alltså inte mina!
Har väl inte så mycket mer att berätta x) Så jag säger, ses nästa vecka!

Uteritt v20 2018

Åh nej. Bered er på en disaster.
So, I'm back. Tyvärr är mina nyheter inte superbra.
Jodå, för mig gick det bra! Jag red Madam, som är ett piggt sto. Jag gillar pigga hästar så det fungerade bra, fast hon gick in i Leas bak rätt mycket... ;) Vi red ut så det var mest skritt och lite trav, och då gick allting bra. Vi hade gräsätartävling som vanligt (om ens häst äter åker man ut) och bla bla. Det var kul, fast jag skulle ha gillat lite mer fart.
Vadå disaster? Så kanske ni tänker. Men du förstår, efter ridturen hade vi lite tid kvar så vi skulle ta en galopp i ridhuset. Jag vet inte exakt vad som hände, men Leeo (en väldigt pigg liten busunge som bara springer fortare om man drar i tyglarna, han är min favorithäst x)) blev lite crazy och travade utom kontroll och ja, jag fokuserade väl på mitt men när jag vände mig om nästa gång så låg Antonia (hans ryttare som är sju år gammal) på marken och grät.
Då trodde jag mest det var chock. Men hon bara låg där, liksom. Vi andra red ut en kort sväng till, runt ridbanorna bara, och sedan gick till lilla ridhuset för att nästa grupp skulle byta hästar med oss, och...
När jag kom tillbaka till stora ridhuset, då blev jag rädd.
Två ambulanser svängde in på stallplanen.
Det visade sig att Antonia, som för övrigt går i min lillebrors klass, hade landat på ryggen eller något. Hon fick åka till sjukhuset, antagligen bara för att röngta för säkerhets skull, men ändå...
Stackars liten. Jag tror inte att dom skulle ha satt henne på Leeo, som nog är lite avancerad för henne.
Nåja, hon blir säkert bättre. Jag får det att låta jätteallvarligt, jag bara blev rädd när jag såg ambulanserna, och det var sjukt läskigt när dom bar ut henne på en bår. Dom hade satt ett nackstöd eller något på henne och, nej usch vad creepy.
Jag vet inte om hon fick någon bedövning eller något, eller om hon bara var väldigt lugn, för hon skrek inte eller så. Hon bara låg där, liksom.
Det var allt. Vi hörs nästa vecka.

Teori v19 2018

Men hejsan.
Här har vi Eva Bunnylands IRL-form. Här ska jag berätta om mitt liv med hästar, dvs lektioner... Jag går på ridskola en gång i veckan x)
Okej, idag hade vi teori. Vi gjorde nästan klart i vår MiniGnägg-bok och vi fick ta hem den. Nästa termin ska vi göra ett prov för att ta Ryttarmärke 1 (vilket jag inte hade någon aning om förrän idag, men jag ligger rätt bra till i teorin så det är nog lugnt ^^), så dags att börja pluggaaaaa ;)
Det var typ det vi gjorde, det var inte så mycket mer än så x)
Ses nästa vecka!

(Tryck på bilden för att få mer information om arbetsböckerna MiniGnägg och MaxiGnägg.)