Uteritt v20 2018

Åh nej. Bered er på en disaster.
So, I'm back. Tyvärr är mina nyheter inte superbra.
Jodå, för mig gick det bra! Jag red Madam, som är ett piggt sto. Jag gillar pigga hästar så det fungerade bra, fast hon gick in i Leas bak rätt mycket... ;) Vi red ut så det var mest skritt och lite trav, och då gick allting bra. Vi hade gräsätartävling som vanligt (om ens häst äter åker man ut) och bla bla. Det var kul, fast jag skulle ha gillat lite mer fart.
Vadå disaster? Så kanske ni tänker. Men du förstår, efter ridturen hade vi lite tid kvar så vi skulle ta en galopp i ridhuset. Jag vet inte exakt vad som hände, men Leeo (en väldigt pigg liten busunge som bara springer fortare om man drar i tyglarna, han är min favorithäst x)) blev lite crazy och travade utom kontroll och ja, jag fokuserade väl på mitt men när jag vände mig om nästa gång så låg Antonia (hans ryttare som är sju år gammal) på marken och grät.
Då trodde jag mest det var chock. Men hon bara låg där, liksom. Vi andra red ut en kort sväng till, runt ridbanorna bara, och sedan gick till lilla ridhuset för att nästa grupp skulle byta hästar med oss, och...
När jag kom tillbaka till stora ridhuset, då blev jag rädd.
Två ambulanser svängde in på stallplanen.
Det visade sig att Antonia, som för övrigt går i min lillebrors klass, hade landat på ryggen eller något. Hon fick åka till sjukhuset, antagligen bara för att röngta för säkerhets skull, men ändå...
Stackars liten. Jag tror inte att dom skulle ha satt henne på Leeo, som nog är lite avancerad för henne.
Nåja, hon blir säkert bättre. Jag får det att låta jätteallvarligt, jag bara blev rädd när jag såg ambulanserna, och det var sjukt läskigt när dom bar ut henne på en bår. Dom hade satt ett nackstöd eller något på henne och, nej usch vad creepy.
Jag vet inte om hon fick någon bedövning eller något, eller om hon bara var väldigt lugn, för hon skrek inte eller så. Hon bara låg där, liksom.
Det var allt. Vi hörs nästa vecka.

Kommentera här: