Börja rida ~ #1

Line körde hälarna i det svarta hingstens sidor. Han började genast galoppera, han susade verkligen fram, och Line klamrade sig fast i en mjuk, gungig galopp. Fartvinden piskade håret i hennes ansikte och hingstens man fladdrade vilt.
Och så var allt över. Utmattad gled Line ner från hans rygg och ner på golvet.
- Har du haft kul? skrattade Melise.
- Såklart, sa Line. Han är ju bäst.
- Det är klart han är, log Melise och lät Line sjunka ner i hennes famn.
Trött klappade Line hingstens man. Om du ändå vore riktig... tänkte hon.
Tänk så kul man kunde ha med en stor gunghäst! Ibland glömde Line nästan att den inte var riktig, och att det verkligen skulle gå framåt, inte bara gunga fram och tillbaka. Men hingsten hade ju härligaste galoppen, så det gjorde inget. Trots att hon förstås ännu hellre skulle vilja ha en egen häst på riktigt...

Line fyllde elva år idag. Hon sneglade på Melise. Varför fick hon inte öppna presenterna än? Mamma sa att de skulle äta tårta först. Fast hon alltid brukade äta tårtan efter att hon fått paketen. Trots att många andra gjorde tvärtom. Varför skulle de plötsligt börja med det här nu?
- Kom Line, sa Melise.
- Vad är det?
- En överraskning.
Hon fick inte så många paket. Men hon visste inte vad det var i dom, för Melise sa att hon måste ett visst paket först. Line lydde.
Det är tomt, tänkte hon snopet när hon öppnade. Bara ett kvitto i botten.
Men det var inget kvitto! Det stod:
Hej Line! Du är välkommen till St Wins ridskola, om du skulle vilja börja rida. På riktigt, alltså. Mvh, ridskolepersonalen
Line tjöt rakt ut. Hon tänkte på hingstens gungiga galopp, den fladdrande manen under hennes fastklamrande händer. Hon fantiserade att hon lutade sig framåt och tryckte hälarna mot hans sidor, kände marken försvinna bit efter bit när de flög över fälten...
Rebecca och Daisy
2017-12-10 @ 14:41:53
URL: http://sunforestblogg.weebly.com/

Jätte bra historia! Du är jätte duktig på att skriva! :) Har du funderat på att bli författare eller nåt liknande när du är äldre?

Svar: Tack så mycket! Ja, det funderar jag faktiskt på att bli :) Men samtidigt vill jag jobba med hästar haha, så jag funderar lite på att vara författare deltid? Men men, det är flera år tills dess så jag har tid att tänka! ;)
Eva Bunnyland
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

SSO EVA - STORYS

Hej! Här samlar jag mina storys! Välj en och börja läsa!

RSS 2.0