Jorvik Horse Trials #4

Detta är ett fan fiction inlägg om den påhittade, väldigt farliga och extrema terrängtävlingen Jorvik Horse Trials. Det här är som en dagbok, kan man säga, om hur jag tog hindrena tillsammans med min lusitano Angel! Jag har ändrat i texten så det låter mer som att man red på riktigt. Den här tävlingen utspelar sig i Firgrove.
Lusitanos brukar vara dressyrhästar, men Angel har bevisat att han klarar att springa! Däremot sparade jag honom till en lite lättare tävling med lägre hinder, det är nog inte så bra för honom att hoppa den riktigt skräckinjagande JHT-höjden. Vi galopperade från start! Han var nästan ovanligt pigg idag.
Första hindret var ett lågt staket. Det svåra med det här hindret var att det var på toppen av en kulle och att man liksom hoppade neråt. Därför ska man inte komma för snabbt på det här hindret. Som tur var kom Angel över galant!
Nästa hinder var också lågt, men väldigt smalt, vilket kunde vara lite av en utmaning för hetlevrade hästar som behövde mycket plats. Men Angel är en expert på precision och kom rakt på hindret!
Nästa hinder var enkelt, bara ett lågt staket utan några speciella utmaningar. Jag försökte sikta på mitten men han ville hoppa längst ut... Det gick bra i alla fall!
Ett stängsel, lite högre än trästaketen. Jag fick driva på honom väldigt hårt, han tröttade nog ut sig i början och började sega sig fram lite, men när jag låg på honom hoppade han lydigt.
Över höbalarna tog han ett onödigt stort språng. Jag hade inte väntat mig det och kastades nästan ur sadeln, men Angel kom lätt över och vi fortsatte.
Trähindret gick galant, han hoppade lagom högt och mitt på hindret. Hans man blir lite konstig ibland när han hoppar och hans pannlugg kan flyga! Men över det här såg han bara stilig ut, som en riktigt glänsande hoppare ;)
Nästa hinder gick inte riktigt lika bra. Han har lite svårare för längdhinder och gjorde ett konstigt hopp. Den här gången rufsades hans man till ordentligt!
Hans man blev konstig över nästa hinder, också, men det spelar ingen roll. Han hoppade snyggt och flög över galant! Han kunde inte bära för mycket tyngd, men när jag stod i fältsits klarade han det bra.
Bara ett hinder kvar! Det hoppade han fint och så galopperade vi i mål. Vem har sagt att lusitanos inte också kan vara med i Jorvik Horse Trials?
En närbild på när vi hoppar sista hindret. Nu var Angel riktigt trött och jag var lättad över att jag inte anmälde honom till en större tävling, men vi hoppade felfritt!Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0